Dat is de titel van een bijzonder lied dat zanger Mark Enthoven heeft opgenomen met begeleiding van het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO), het jeugdorkest van de Muziekschool Amsterdam. De tekst van het nummer is geschreven door Mark zelf, op muziek van het wereldberoemde lied Valencia, uit de gelijknamige film (1926).
Mark is hierbij uitgegaan van wat Nederland zo bijzonder maakt en het zo specifieke en herkenbare ‘oranjegevoel’, ofwel ‘Ons Nederland’. Van broodje haring tot koeien en markt en van draaiorgel tot het koningshuis. Die herkenbare nationale sentimenten worden ook in beeld gebracht in een bijbehorende videoclip.

‘Mijn Nederland’ is daarmee een hommage aan ‘ons’ mooie en bijzondere landje (aan de Zuiderzee) en ademt zelfs een beetje de sfeer uit van een optreden van André Rieu, maar dan met zang en orkest in plaats van viool en orkest. Vooral het hoge meezinggehalte en de vrolijkheid van dit lied vallen hierbij op, waarbij zang en orkest een zeer mooie eenheid vormen, gecombineerd met het bekende oer-Hollandse geluid van een draaiorgel.

Mark Enthoven is een zanger die opvalt door zijn bijzonder imponerende en krachtige stem en zijn markante verschijning. Al vele jaren geeft hij met regelmaat acte de présence bij diverse evenementen zoals (bedrijfs)feesten en partijen, dinershows en in restaurants, als solist, met de orkestbegeleiding op tape/disk, of ondersteund door een of meerdere musici, een volledige band of orkest.

De geboren en getogen Amsterdammer volgde zanglessen in pop en klassiek en is al vanaf zeer jeugdige leeftijd gefascineerd door muziek. Hij heeft een uitgebreid en verrassend veelzijdig repertoire opgebouwd, waarin hij moeiteloos varieert tussen allerlei geliefde nationale en internationale popsongs en evergreens.
Maar een optreden van Mark moet vooral een combinatie zijn van gezelligheid en emotie, zegt hij zelf:
Een lach en een traan, een luisterlied dat ontroert of een nummer waarbij het publiek naar hartenlust mag meezingen of dansen; Mark neemt je mee op een grote muzikale reis waarvan je achteraf zeker weet dat je iets bijzonders hebt meegemaakt en dat als een mooie herinnering mag blijven koesteren.

De afgelopen periode heeft hij gewerkt aan een geheel nieuwe act en met een geheel nieuw team aan muzikale en zakelijke partners. Zijn nieuwe single heet Mijn Nederland, een ode aan ons prachtige land en waar een klein land groot in is, onze nationale trots. De single is er ook al in een Engelstalige versie. Met deze stijl wil Mark verder bouwen aan een podiumsfeer die doet denken aan optredens van André Rieu, maar dan met zang als hoofdmoot, als tape-act of begeleid door een band/orkest.

markenthoven.nl